fbpx

Food &
beer
pairing

food & beer pairing

Met een uniek concept bewijst Gastroluxe dat u ook met bier verrassende gerechten op tafel kunt toveren.

Bent u op zoek naar een originele formule om uw gasten te verwennen? Dan is een food en beer pairing zeker een voltreffer!

Bier in eten - gastroluxe
food &
beer
pairing

Beer Pairing

Onze Belgische biercultuur beschikt over een zeer gevarieerd aanbod aan smaken die oneindig veel mogelijkheden bieden. Chef Pieter gaat graag de uitdaging aan om bier te gebruiken als volwaardig ingrediënt. Ontdek het zelf en laat u verrassen door de uitzonderlijke smaken die hieruit ontstaan.

Gastroluxe kon op dit vlak al heel wat ervaring opdoen als cateraar voor het Brugs Biermuseum. Als coach van het culinair project ‘ Lekker Rood Bruin’ van Westtoer werd die reputatie nog steviger. De rood-bruine bieren uit de Leiestreek kregen in deze kookbattle eindelijk de aandacht die ze al lang verdienden.

Waarom bier?

Gastronomisch eten wordt vaak geassocieerd met exclusieve wijnen. De veelzijdigheid van bier wordt daardoor onderschat. Het is nochtans een traditie die België op de wereldkaart zet.

Vanuit elke uithoek kijken ze met afgunst naar wat wij in ons kleine landje allemaal brouwen. Tripel, roodbruin, of IPA, elk bier heeft unieke eigenschappen. Gastroluxe speelt daar graag op in en weet van elk bier de karakteristieke smaak te versterken door de combinatie met de juiste ingrediënten.

Gastroluxe heeft een bevoorrechte samenwerking met Swinkels Family Brewers dankzij het Brugs Biermuseum. Maar wij werken evengoed met lokale bieren. Heeft u zelf een favoriet bier? Dan kunnen wij daar zeker op inspelen in onze gerechten. Het geeft uw evenement een zeer persoonlijke touch die een overgetelijke indruk nalaat bij uw gasten.